Minik Yüreklerin Mezitli’de Cumhuriyet

Coşkusunu

Minik Yüreklerin Mezitli’de Cumhuriyet

Minik Yüreklerin Mezitli’de Cumhuriyet Coşkusunu

Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi ve Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakımevinin minikleri cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Korona virüs tedbirleri kapsamında Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatroda gerçekleşen etkinliklerde minikler Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini, söyledikleri şarkı ve danslarla dile getirdiler. Ellerinde Türk bayrakları ile sahnede gösteri yapan minik yürekler kadar onları izleyen aileleri de aynı coşku ve heyecanı yaşadı. Duygusal anların yaşandığı Cumhuriyet coşkusu Mezitli Belediyesinin sosyal medya hesapları üzerinden ailelerine ve tüm Türkiye'ye ulaştırıldı.

Mezitli Belediyesi Kreşler Müdürü Figen Kocaoğlu, Çocuk Gündüz Bakımevleri Eğitim Müdürü Nezaket Aktaş ve öğretmenler gösteri izlemeye gelen velilere yakın ilgi gösterirken, aileler çocuklarının gösterisini ölümsüzleştirmeye çalışması renkli anların yaşanmasına yol açtı.

Etkinliğin sonunda gösteriye katılan tüm çocuklar öğretmenleriyle birlikte sahneye çıktı ve bayraklarını sallayarak İzmir Marşını hep bir ağızdan söyledi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir aşkla kutladıklarını dile getirdi. Türkiye'nin cumhuriyet değerlerini savunmaktan başka şansı olmadığını belirten Başkan Tarhan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün demokrasi ve cumhuriyet anlayışının iyice özümsenmesi gerektiğini savundu. Başkan Tarhan, "Cumhuriyetimizin 98'inci yıl dönümünde ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cumhuriyetin kurucuları tarafından belirlenen hedeflerden, çağdaş uygarlık yolunda, çağdaş demokratik anlayıştan ödün vermeden çalışacağız. Bugün cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için yurttaşlık bilinciyle el ele olmak zorundayız. Laik cumhuriyetimizin 98'inci yılını kutlarken bütün cumhuriyet sevdalılarıyla omuz omuza özgürce cumhuriyet türküleri söylemek istiyoruz. Biz Türkiye deyince Atatürk'ün Türkiye’si, cumhuriyet deyince Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ile mutlu olmaya, onur duymaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nı aşkla kutluyoruz" dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.