Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde 100 muhtarlık binasının temel atma töreni gerçekleşti

GÜNDOĞDU MAHALLESİ YENİ MUHTARLIK BİNASINA KAVUŞUYOR

Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde 100 muhtarlık binasının temel atma töreni gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde 100 muhtarlık binasının temel atma töreni gerçekleşti

GÜNDOĞDU MAHALLESİ YENİ MUHTARLIK BİNASINA KAVUŞUYOR

Cumhurbaşkanlığı himayesinde; ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla düzenlenen “Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtarlık Hizmet Binası Temel Atma Töreni’ kapsamında, Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde yapılacak muhtarlık binası temel atma töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans sistemiyle ülke çapında düzenlenen törenlerin bir bölümüne katıldı.

Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde yapılacak muhtarlık binası temel atma töreni, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, askeri erkân, bürokratlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Ulusal, uzun yıllardır muhtarlık binaları olmadığını belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde bu binayı kendilerine kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Vali Pehlivan ile muhtarlık binası için yer tahsisi yapan Başkan Gültak’a teşekkür etti.

Muhtarlık binası arazisi Akdeniz Belediyesi’nden…

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da vatandaşlar ile devlet arasında köprü vazifesi gören muhtarların çok önemli bir görev yaptığının altını çizdi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla geçen hafta sonu muhtarları Erdemli Kızkalesi’nde, bir otelde gerçekleşen kampta ağırladıklarını kaydeden Başkan Gültak; “Cumhurbaşkanlığımız tarafından ve Mersin Valiliğimiz himayesinde, belediyemize ait arazimizi, Valilik Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı üzerinden Gündoğdu Mahalle Muhtarlığı binası yapılmak üzere tahsis ettik ve bugün de binamızın temelini atmış olacağız” dedi.

“Mersin’de, muhtarlara ayni destek sunan ilk belediyeyiz”

Muhtarların daima yanında olduklarının altını çizdiği konuşmasında Başkan Gültak, muhtarlıkların su, elektrik, telefon, internet giderleri için Mersin’de ilk kez ayni destek sunan belediye olduklarını vurguladı. “Tabi biz başlayınca diğer muhtarlarımız da talep etti ve diğer belediyeler bu desteği sunmaya başladı” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Bu ay içinde de muhtarlarımızın çeşitli giderleri için ayni desteğimizi gerçekleştireceğiz. Gündoğdu’da muhtarlık

binası yanında taziye evimiz var. Bu binamızda da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde, Mersin’in ilk ‘Bilim Merkezi’ni kuracağız. Akdeniz’de yaşayan tüm çocuklarımız bilim merkezinden faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde aynı anda 100 muhtarlık binasının temeli atıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da törende yaptığı konuşmasında, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ülke genelinde temel atma töreni gerçekleştiğini anlattı. Vali Pehlivan; “Büyükşehirlerimizde toplamda 100 muhtarlık binasının temeli, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bugün atılacak.

Akdeniz’de; Gündoğdu Mahallesi’nin yanı sıra, Mezitli ve Silifke ilçelerimizde de birer muhtarlık binasının temeli atılacak. Aynı zamanda Ankara’da ilk defa bir muhtarlar konuk evi tesis edildi ve binanın açılışı da Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak. Bu çalışmaları himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Muhtarlar evi ve muhtarlık binası sayısının arttırılması noktasında desteklerinden dolayı da İçişleri Bakanlığımıza ve Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hem muhtarlık binasının yeri için yaptığı tahsis, hem de muhtarlarımıza sunduğu hizmet ve desteklerden dolayı Akdeniz Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.