BAŞKAN CAN, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bütün gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

BAŞKAN CAN, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Vatan için bayrak için canı pahasına mücadele eden gazilere minnettar olduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, göğüslerini siper ederek bize bu topraklarda rahat bir yaşam sağlamamıza vesile olan gazilere minnettar olduklarını söyledi.
Başkan Can, “Vatanımızın, yüce milletimizin ve Devletimizin ebedî varlığını devam ettirmek, milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ile “Mareşal Rütbesi”nin verilişinin 97. yıl dönümü ve Gaziler Günü olarak kutluyoruz.
Şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Minnettarız.  Bu vatanın bekası uğrunda cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz cesaret ve fedakarlık sembollerimizdir. Aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik ünvanının verildiği 19 Eylül tarihini “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Ülke olarak  yaşadığımız bu coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri amansız mücadele ile gerçekleşmiştir. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima ‘Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi Olurum" anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle gerek Türk tarihi boyunca, gerekse yakın tarihte içerde ve dışarıda hainlerle mücadelemizde, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, fedakar gazilerimizin de 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun diyorum. Bu vatan sizlere çok şey borçlu” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.