Yılan Hikayesine Dönen

İnşaat Satışa Çıkartılıyor.

Yılan Hikayesine Dönen

Yılan Hikayesine Dönen İnşaat Satışa Çıkartılıyor.

Uzun süredir bitirilemeyen Sera City Anamur Evleri Projesi inşaatı, Belediye Meclisinde alınan karar ile yeniden satışa çıkartılıyor.

       2011 yılında Anamur Belediyesi tarafından ihaleye çıkılarak özel bir firmaya kat karşılığı gelir ortaklığı yöntemi ile ihale edilen ve yaklaşık 10 yıldır bitirilemeyen Sera City Anamur Evleri inşaatı, Anamur Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gündeme alınarak satışa çıkartılması kararlaştırıldı.

       Mevcut inşaat alnı ile ilgili  meclis üyelerine bilgi veren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, inşaatın iki blok halinde 192 konut ve 93 iş yerinden oluştuğunu belirterek, bloklardan birisinin kaba inşaatının tamamlandığını, diğer bloğunda ikinci katına kadar betonarmesinin yapıldığını ancak bir türlü sonlandırılamadığını vurguladı.

       2018 yılında bilirkişi tarafından yapılan değer tespit çalışmalarında mevcut inşaata ve arsaya yaklaşık 50 milyon TL değer biçildiğini belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:‘’ Burası 2011 yılında özel bir firmaya kat karşılığı gelir ortaklığı yöntemi ile ihale edilmiş. Firma şu ana kadar bir bloğun kaba inşaatını tamamlamış diğer bloğunda ikinci katına kadar betonarmesini yapmış. Ancak bu aşamadan sonra inşaat tamamen durmuş. 2017 yılında sözleşme Belediye tarafından feshedilmiş. 2018 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusunu üzerine mahkeme bina ve arsa üzerine ihtiyati tedbir kararı koymuş. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Anamur Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin karşılıklı olarak davalarından vazgeçmeleri üzerine buradaki tedbir kararı da kalkmış oldu. Biz bu inşaat alanını çürümeye terk etmek istemiyoruz. Yeniden bir bilirkişi talep ederek bina ve arsa bedellerini günümüz koşullarında hesaplatarak yeniden satışa çıkartmak, böylece hem belediyemize bir gelir oluşturmak hem de burası daha inşaat aşamasında iken ev satın alan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek istiyoruz.’’ dedi.

       Başkan Kılınç’ın açıklamasının ardından yapılan oylamada, ihaleye çıkarak satışının yapılması için belediye encümenine yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.