Sel felaketine karşı köprü ve menfezlere bakım yapıldı

Mezitli Belediyesi ekipleri korona virüsün tüm etkisiyle devam ettiği günlerde Mezitlilere daha güzel bir kent sunmak için çalışmaya devam ediyor.

Sel felaketine karşı köprü ve menfezlere bakım yapıldı

Mezitli Belediyesi ekipleri korona virüsün tüm etkisiyle devam ettiği günlerde Mezitlilere daha güzel bir kent sunmak için çalışmaya devam ediyor. Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılının ilk günlerinde yaşanan sel nedeniyle sorun yaşanan bölgelerde bakım ve onarım çalışması yaptı. Vatandaşların selden olumsuz etkilenmemesi adına Kandak ve Tece deresi köprülerinde tadilat ve bakım çalışması yapan ekipler, Tece Köprüsünün taşıyıcı elamanlarında oluşan ciddi hasarların onarımı gerçekleştirdi.

Virüse karşı mücadeleyi sürdürürken belediyecilik hizmetlerine de devam ettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ocak ayında yaşanan sel felaketi sonrası sıkıntı yaşanan bölgelerde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Önemli olanın, felaket yaşanmadan önlemini almak olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Vatandaşlarımızın bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmaması adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bundan sonra böylesi bir felaketin yaşanmaması için gereken tedbirleri almak açısından, ne şekilde oluştuğu konusunda da yerinde inceleme yaparak tespitlerde bulunuyoruz. Teknik olarak yapabildiğimiz ölçüde tedbirlerimizi alıyoruz. Gücümüzün yetmediği noktada da ilgili kurumlarla görüşerek ortak bir çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Son sel olayında en büyük sorunun yaşandığı bölgede yer alan Kandak ileTece deresi köprülerinde bakım ve düzenleme çalışması yaptıklarını belirten Başkan Tarhan, “Su taşkını olmaması için her türlü önlemi alarak, olası yoğun yağışların artık vatandaşımız için hiçbir tehlike yaratmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Sorunun yaşandığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarından başlayarak denize kadar olan bölümlerde çalışma gerçekleştirdik. Dere yataklarında ve köprülerde bakım çalışması yaptık. Ayrıca yaşanan sel felaketiyle derelerdeki su kot seviyesinin aşırı yükselmesi nedeniyle özellikle Tece köprüsünün taşıyıcı elamanlarında çok ciddi hasarlar oluşmuştur. Bu noktada belediyemiz teknik elemanlarınca yapılan incelemelerde derenin taşıyıcı elamanları revize edilerek tekrar güçlenmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur” diye konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.