MİLLİ FUTBOLCU SİNAN TANIŞ’IN ADINI, AİLESİNİN

YAŞADIĞI MAHALLEDEKİ PARKA VERDİ

MİLLİ FUTBOLCU SİNAN TANIŞ’IN ADINI, AİLESİNİN

AKDENİZ BELEDİYESİ,

MİLLİ FUTBOLCU SİNAN TANIŞ’IN ADINI, AİLESİNİN YAŞADIĞI MAHALLEDEKİ PARKA VERDİ

* Başkan Gültak; Akdeniz Belediye Meclisi tarafından, 1997 yılında yaşanan elim bir trafik kazası sonucu, 21 yaşında hayatını kaybeden Mersinli Milli Futbolcu Sinan Tanış’ın adının verildiği parkı ziyaret ederek, Tanış Ailesi ile buluştu.

Akdeniz Belediye Meclisi; Galatasaray Futbol Kulübü’ne transfer görüşmeleri yapmak için çıktığı yolda geçirdiği elim bir trafik kazasında yaşamını yitiren Mersinli Milli Sporcu Sinan Tanış’ın adını, Hamidiye Mahallesi’nde bulunan bir parka verdi. Akdeniz Belediye Başkan M. Mustafa Gültak, Hamidiye Mahallesi’nde bulunan ve Milli Sporcu Sinan Tanış Parkı'nı ve Tanış Ailesini; Akdeniz Belediye Meclis üyesi Aydın Demirci ile birlikte ziyaret etti.

Tanış Ailesi’nden Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür

Buluşmaya, merhum Milli Sporcu Sinan Tanış’ın babası Selahattin, annesi Fatma, erkek kardeşi Savaş ile kız kardeşleri Senem ve Seden katıldı. Tanış Ailesi, evlerinin hemen yanında bulunan bir parka oğullarının isminin verilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti. Sinan Tanış’ın babası Selahattin Tanış, yaptığı duygu dolu konuşmasında, “Bu parkımıza oğlumun adının verilmesini içeren önergeyi veren Meclis üyesi Sayın Aydın Demirci’ye, bu anlamda desteğini esirgemeyen Sayın Başkanımız Mustafa Gültak ve tüm Meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Sinan Tanış’ın kardeşi Savaş Tanış da, evlerinin yakınında bulunan bir parka ağabeyinin adının verilmesinin kendileri için bir sürpriz olduğunu dile getirdi. Tanış Ailesi olarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gültak; “Milli Futbolcumuz Sinan Tanış’ın adını geleceğe taşıdık”

Tanış Ailesi’nin fertleriyle ile bir araya gelen Başkan Gültak, Milli Sporcu Sinan Tanış’ın adını geleceğe taşıyacak olan parkı da ziyaret etti. Parkın içinde bulunan tek katlı bir yapıyı inceleyen Başkan Gültak; yapıyı, Milli sporcunun hatırasını yaşatacak, kupalar, madalyalar, fotoğraflar ve özel eşyalarının yer alacağı bir müzeye dönüştüreceklerini de söyledi. Başkan Gültak; “Meclis üyemiz Aydın Demirci, Meclis’e önerge vermişti.

Tüm Meclis üyeleri olarak uygun gördük ve parkımızın adını, ‘Sinan Tanış Parkı’ olarak değiştirdik. Sinan kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Uzun süre futbolla uğraştı, Milli Takımlara kadar yükselip ter döktü. Hem ailesini hem de Mersin’i gururlandırdı. Biz de Sinan kardeşimizin adını yaşatmak ve ailemizi sevindirmek adına parkımıza O’nun adını verdik” diye konuştu. Başkan Gültak, Sinan Tanış’ın adının verildiği parkta tespit ettiği bazı eksikliklerin giderilmesi; çocuk oyun grupları, parkın zemini ve peyzajının yenilenmesi için de ilgili birime talimat verdi.

Akdeniz Belediye Meclisi oybirliğiyle karar almıştı

Akdeniz Belediye Meclisi’nin; 15 Ekim 2020 tarihindeki oturumunda, Belediye Meclis üyesi Aydın Demirci tarafından; Hamidiye Mahallesi, 4203 Sokakta bulunan Erguvan Parkı’na; Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor ve Milli Takım formalarını giyen Milli Sporcu Sinan Tanış’ın adının verilmesi için önerge vermişti. Komisyonlardan oybirliğiyle geçen önerge, Meclis üyelerinin de oybirliğiyle kabul edilmişti.

Sinan Tanış Kimdir?

Mersin İdman Yurdu'nun (MİY) altyapısında yetişen Milli Sporcu Sinan Tanış; 1991-1996 yılları arasında 5 yıl boyunca kırmızı lacivert-formayı giydi. Gaziantepspor ve Milli Takım formalarını da taşıyan Sinan Tanış, Galatasaray Futbol Takımı’na transfer görüşmeleri amacıyla 4 Temmuz 1997 yılında yola çıkmış, ancak Mersin- Tarsus yolunda elim bir trafik kazasında, henüz 21 yaşında iken hayatını kaybetmişti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.