Gülnar’ın Başpehlivanı İsa Göçen oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilk günü Anamur’un Abanoz Yaylasında başlayan Karakucak güreşlerinin ikinci ayağı Gülnar’da yapıldı.

Gülnar’ın Başpehlivanı İsa Göçen oldu

Güreşlerde 90+ kiloda güreşen İsa Göçen rakibi Taki Taşdemir’in sırtını yere getirerek galip geldi ve Devetaşı mesire alanında başpehlivan oldu.

Gülnar’da gerçekleştirilen güreş müsabakalarına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, , Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir,  MHP Gülnar İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Şen, MHP Gülnar İlçe Başkanı Yüksel Çelik, Ak Parti Gülnar İlçe Başkanı Tevfik Kalemci, Gülnar Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Lütfü Kayhan, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Niyetimiz halis inşallah akıbette hayır olacak”

Güreş müsabakalarının başlangıcından önce konuşan Başkan Kocamaz, alanı dolduran ve güreş müsabakalarına destek veren coşkulu kalabalığa teşekkür ederek, “Gülnar için bugün çok özel ve önemli bir gün. Yıllardır hayal edilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen Gülnar Ilısu içme suyu projesi bugün temel atma töreni ile başladı. Böyle güzel bir Zafer Haftası’nda sizlerle birlikte ata sporumuz güreşte hem de akşam gerçekleştirilecek konser programında bir arada olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Sizler Gülnarlılar olarak hizmetin en iyisine layıksınız. Bizde bunu fırsat bilerek sizlerin verdiği destekle 4 buçuk yıldır bütün ilçelerimizde olduğu gibi Gülnar’da da hizmetleri üretmeye devam ediyoruz. Tabi ki yılların ihmalinin bir çırpıda tamamlanması mümkün değil ancak niyetimiz halis inşallah akıbette hayır olacak. Bu güreşlerin sağlık içerisinde sakatlıklardan uzak bir şekilde, centilmence, kıran kırana mücadele içinde geçmesini temenni ediyorum. Gerek Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Gülnar Belediyesi olarak bizi izlemeye devam edin diyorum” dedi.

Baki Şimşek, “Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından düzenlenen Karakucak Güreşleri’nin Türkiye’deki en kapsamlı güreş etkinliği olduğuna değinerek sözlerine Başlayan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Düzenlenen güreş organizasyonu Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonu. Türkiye’nin 7 ilçesinde 7 gün üst üste düzenlenen başka bir organizasyon yok. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ata sporumuza yapılan bu yatırımla güreş, gerçekten ilerleyen yıllarda Türk milletinin Dünya ve Avrupa şampiyonlarında yüzünü güldüren spor dalı olacak. Futbolculara trilyonlarda lira harcanıyor. Ama maalesef dünyada elde edebildiğimiz bir derece yok. O futbolcuların bir tanesine harcanan para ile yüz güreşçimiz yetiştirilebilir ve o güzel bayrağımızı göndere çektirebilirler. Ben Spor Bakanımız tarafından Büyükşehir Belediyelerinin bu tarz organizasyonlarına, pehlivanlarımıza destek verilmesini ve spor okullarının açılmasını talep ediyorum. Kazasız belasız güreşler diliyorum” diye belirtti.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise Gülnar’da yapılan kültürel etkinliklerden ötürü Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz bizim çocukluğumuzda televizyonlarda izlediğimiz Kırkpınar güreşlerini Gülnar’a getirdi. Allah ondan razı olsun. Çünkü milli sporumuz olan güreşlerimize sahip çıktı ve gençlerimizin bu tür organizasyonlarda buluşmasını sağladı”  ifadelerini kullandı.

Güreş müsabakalarında kıran kırana mücadele

Başcazgırın duaları ile başlayan güreş müsabakalarında önce güreşçi abilerine özenen minikler güreşti. Başcazgır ve cazgırın sunumları ve manileri ile oldukça eğlenceli ve renkli geçen etkinlikte, kıyasıya mücadele veren güreşçilerin ter döktüren mücadeleleri göz doldurdu.

Gülnar Devetaşı Mesire alanında öğle saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden güreşlerde farklı boylar kıran kırana mücadele ederek dereceye girmek için yarıştı. 90+ kiloda güreşen İsa Göçen rakibi Taki Taşdemir’in sırtını yere getirerek galip geldi ve Devetaşı mesire alanında başpehlivan oldu. Taki Taşdemir ikinci olduğu mücadelede Enes Bandırma ve Salim Ercan üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren güreşçilere ödülleri Başkan Kocamaz ve Baki Şimşek tarafından verildi.

Gülnar’da güreşler Mustafa Yıldızdoğan konseri ile son buldu

Gülnarlı vatandaşlar gündüz gerçekleşen Ilısu içme suyu projesi temel atma töreni, güreş müsabakaları ve ardından gerçekleşen konser etkinliğinin heyecanını bir arada yaşadı.

Güreşlerin ardından sahneye çıkan Aşık Devai sazıyla sözüyle konser alanını dolduran vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Ardından yöresel kıyafetleri ve komuzları ile sahne alan Kırgızlı sanatçılar Kırgız Türkçesi ile şarkı söyleyerek, güreş akşamlarına farklı bir hava kattılar.

Kırgız sanatçılardan sonra sahne alan ve konser alanını şarkıları ile coşturan Atilla Yılmaz Koç Köroğluyam, Çırpınırdı Karadeniz, Canım Türkiyem ve Ne Mutlu Türküm Diyene gibi sevilen parçalarını coşkulu kalabalığın eşliğinde seslendirdi.

Son olarak sahne alan, yıllardır sevilen şarkıları ile gönüllere taht kuran Mustafa Yıldızdoğan en sevilen parçalarını bu kez de Gülnarlı vatandaşlar için seslendirdi. Yıldızdoğan, Kızıl Elma, Ölürüm Türkiyem, Saçların, Sil Beni, Şehitler Ölmez, şarkılarını Gülnar’da alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslendirerek, güreş müsabakalarının akşam programına damgasını vurdu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.