Gülnar Belediyesinde

rekor zam alarak işçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Gülnar Belediyesinde

Belediye-İş Sendikası Mersin Gülnar Belediyesinde rekor zam alarak işçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Belediye-İş Sendikası ile Mersin Gülnar Belediyesi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Belediye-İş Sendikası Niğde Bölge Başkanı Yusuf Karaca, yaptığı Toplu İş Sözleşmeleri ile işçilere umut olmaya devam ediyor. Gücüne güç katarak bölgede büyük hâkimiyet sağlayan Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf karaca son olarak Mersin Gülnar Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi imzalayarak Mersinde rekor zam almayı ve üyelerinin yüzünü güldürmeyi başardı.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, Mersin Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ile 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Belediye binasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesine Mersin Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, Sendika Disiplin Kurulu Başkanı Zeynep Şen, Sendika Baş Temsilcisi Uğur Kasap, Sendika Temsilcileri Ayşe Şimşek ve Emre Sağ katıldı.

Sosyal Haklarda %50’lere Varan Zam

Göreve geldiği günden bugüne kadar işçi ve emekçinin arkasında dimdik durarak işçi ve emekçi için elinden gelenin fazlasını yapmaya söz veren Belediye-İş Sendikası Niğde Bölge Başkanı Yusuf Karaca, Gülnar Belediyesi ile yapılan sözleşmede %35 ila %50 arası zam, sosyal haklarda ise %50’lere varan zamların yer aldığını belirtti. Sözleşmenin 2 yıllık olduğunu söyleyen Başkan Karaca yaptığı açıklamada; “Bir Toplu İş Sözleşmesini daha işçinin lehine sonuçlandırmanın haklı onuru ve gururunu yaşıyoruz. Her iki tarafı da memnun eden bir sözleşmeye imza atmış bulunmaktayız. Yapılan sözleşme ile işçilerimizin maaşlarında ve sosyal haklarında önemli derecede iyileştirmeler yapıldı. Sendikamız bünyesinde olan her işçi kardeşimizin hak ve hukuklarını gözeterek, en iyi koşullarda çalışmasını sağlamak için onurlu mücadelemizi vermeye devam ediyoruz.

Toplu İş Sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır. Bizlerin tek çabası hakkımız olan alın terimizin karşılığını alabilmektir. Toplu İş Sözleşmeleri alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir. İşçilerimizin alın teri kutsaldır. Sendikal mücadelemizin ve sendikal anlayışımızın emek ve alın teri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Çok şükür ki bizlere inanıp güvenen işçi kardeşlerimizin güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin arkasında dimdik durarak sendikal mücadelemizi vermeye, hak ve hukuklarını gözeterek sonuna kadar savunmaya devam ettik. Bugün burada işçi ve emekçi kardeşlerimizin

yüzündeki mutluluğun, memnuniyetin sebebi olabildiysek, Belediye-İş ailesi olarak görevimizi layıkıyla yerine getirmişiz demektir. Sözleşme süresince olumlu ve anlayışlı tutum sergileyen, işçi ve emekçinin her zaman yanında olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Mersin Gülnar Belediye Başkanı Sayın Alpaslan Ünüvar’a Sendikam ve üyelerim adına teşekkürler eder, sonsuz şükranlarımı sunarım. Toplu İş Sözleşmemiz her iki tarafa da Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mersin Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar güzel bir sözleşme olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Her iki tarafı da memnun eden bir sözleşmeye imza atmış bulunmaktayız. İşçilerimizin haklarını korumak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Onlar için iyi bir kazanım oldu. Görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, belediyemizin imkânları dâhilindeki en üst orandır. İnşallah, ilerleyen zamanlarda daha iyi sözleşmelere imza atarız. Biz her zaman emeğin, emekçinin yanındayız. Toplu iş sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şen ve Kasap’tan Teşekkür

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Disiplin Kurulu Başkanı Zeynep Şen sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Toplu İş Sözleşmesinin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi. Bu süreçte alın terimizin karşılığını almamız için mücadele eden, işçi ve emekçinin her daim yanında olan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanımız Sayın Yusuf Karaca’ya ve işçi dostu olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Mersin Gülnar Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan Ünüvar’a teşekkür ederiz” dedi.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Baş Temsilcisi Uğur Kasap işçi ve temsilciler adına yaptığı açıklamada ise; “İşçi ve emekçi kardeşlerimizin hak ve hukukları gözetilerek imza altına alınan Toplu İş Sözleşmemizin her iki tarafa da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler için emek en yüce değerdir. İşçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığını alması ve onurlu bir yaşam sürmesi için elinden gelenin en iyisini yapan Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Sayın Yusuf Karaca’ya ve sözleşme süresince olumlu tutum sergileyerek hakkımız olanı belediyenin imkânları doğrultusunda veren Mersin Gülnar Belediye Başkanı Sayın Alpaslan Ünüvar’a işçi ve emekçi kardeşlerim adına teşekkür eder, sonsuz şükranlarımı sunarım. En büyük güç, örgütlü güçtür!” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.