Gülnar Belediyesi

ilaçlama ve denetim çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Gülnar Belediyesi

Gülnar Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) ve salgın hastalıklara karşı ilçe genelinde dezenfeksiyon, ilaçlama ve denetim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Dezenfeksiyon için oluşturulan ‘Korona Savaşçıları’ dezenfekte ekipleri, koronavirüs salgınının önlenmesi için gece gündüz çalışarak tedbiri elden bırakmıyor. Ekipler önlem çalışması kapsamında; başta tüm kamu kurumları binaları olmak üzere okullar, eczaneler, bankalar, camiler, parklar, sosyal tesisler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı tüm noktaları titizlikle dezenfekte ediyor. Ekipler, dezenfeksiyon çalışmalarını ve denetimleri, Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği işlemler doğrultusunda gerçekleştiriyor.

BAŞKAN ÜNÜVAR; "KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ”

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, ortak kullanım alanlarının dezenfeksiyonuna önem verdiklerini belirterek, bu alanların tek seferlik dezenfekte edilmediğini, uygulamanın periyodik olarak tekrarlandığını söyledi. Ülke olarak dünyayı tehdit eden bir salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgını toplum olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız" diyen Başkan Ünüvar; Ülkemizde ilk vakanın açıklanmasının hemen ardından ilçemiz genelinde dezenfekte çalışmalarına başladık ve periyodik olarak devam ediyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan gelen talepleri de geri çevirmiyoruz. Dezenfeksiyon çalışmalarımızın yanı sıra Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de korona virüse karşı fırın, market, bakkal, unlu mamul imalathaneleri gibi iş yerlerinde hijyen, sosyal mesafe ve fiyat etiket denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gülnar’da kurulan halk pazarında maske, ateş ölçme, sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak yerinde denetleyerek uyguluyor. Pazar yerimizde her hafta maskesi olmayan vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza maske dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz. Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Devlet tarafından alınan önlemlere ve tedbirlere harfiyen uymak korona virüsüne karşı hayati önem taşıyor. Tüm dünya genelinde devam eden bu mücadelede sabırlı olmak ve güneşli havaların cazibesine kapılıp tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. İnsanlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli, çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.