BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ ANAMUR’UN EN ÜCRA

MAHALLESİNE KADAR ULAŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ ANAMUR’UN EN ÜCRA

ANAMURLU MUHTARLAR DA VATANDAŞLAR DA BÜYÜKŞEHİR’DEN MEMNUN

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ ANAMUR’UN EN ÜCRA MAHALLESİNE KADAR ULAŞIYOR

ANAMUR’DA YOL VE İÇME SUYU SORUNLARI BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR

7 MAHALLEYİ BAĞLAYAN GRUP YOLUNDA SORUNLAR GİDERİLİYOR

ÇAMLIPINARALANI SAKİNLERİ YILLARDIR BEKLEDİĞİ SUYA KAVUŞACAK

Başkan Seçer’in öncülüğünde Anamur’a yapılan hizmetler hem muhtarlardan hem de vatandaşlardan takdir topluyor. Anamur’da 7 mahalleyi birbirine bağlayan ve en son 1966 yılında çalışmanın yapıldığı 46 kilometrelik grup yolundaki sorunlar bir bir çözülüyor. Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin yıllardır beklediği içme suyu sorunu da çözüme kavuşuyor.

Güneybahşiş, Akine, Çaltıbükü, Kılıç, Boğuntu, Sugözü ile Çukurabanoz mahallelerinin kullandığı ve Ermenek karayoluna bağlanan yaklaşık 46 kilometrelik grup yolunun 5 kilometresinde asfalt çalışması yapılırken, muz ve çilek üreticileri için büyük önem taşıyan yolda altyapı çalışmaları devam ediyor. MESKİ ekiplerinin de Çamlıpınaralanı’ndaki yaklaşık 9 kilometrelik içme suyu çalışması ile vatandaşlar yıllardır beklediği içme suyuna kavuşacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kent merkezinde olduğu gibi merkeze uzak ilçelerde de yürütülen hizmetler, hem muhtarlardan hem de vatandaşlardan takdir topluyor. Merkezden 230 kilometre uzaktaki Anamur ilçesinde başlatılan hizmetlerle yıllardır süregelen sorunlar bir bir çözüme kavuşturuluyor. Kırsal mahallelerin en temel ihtiyaçlarından olan ve yıllardır çözüme kavuşturulmayan içme suyu sorunu da grup yolu sıkıntıları da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle son buluyor.

7 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda tarihi çalışma

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Anamur’da 7 mahalleyi birbirine bağlayan ve Ermenek üzerinden Karaman’a bağlantı sağlayan grup yolunda tarihi bir çalışma gerçekleştiriyor. Hem 7 mahalle sakinlerinin hem de Karaman’dan Anamur’a gelen vatandaşların kullandığı ve bölgedeki muz ve çilek üreticileri için hayati önem taşıyan grup yolunda, 1966 yılından bu yana gerçekleştirilmeyen iyileştirme çalışmaları Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde hayata geçiriliyor.

Güneybahşiş, Akine, Çaltıbükü, Kılıç, Boğuntu, Sugözü, Çukurabanoz ile Anamur-Ermenek karayoluna bağlanan yaklaşık 46 kilometrelik grup yolunun 5 kilometresinde asfalt çalışması gerçekleştiriliyor. Grup yolunun 10 kilometresinde de ekipler tarafından altyapı ve genişletme çalışmaları yürütülüyor.

Muz ve çilek üreticisinin yüzü gülecek

Özellikle Güneybahşiş, Akine ve Çaltıbükü mahallelerinde bulunan çilek ve muz üreticileri bu yolu kullanarak ürünlerini Anamur ve Mersin merkez ile Ermenek üzerinden Karaman’a ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma öncesinde bozuk olan yolda ürünlerinin çoğu satışa sunulana kadar bozulan üreticinin söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla hem ürün hem de zaman kaybı önlenecek.

Çamlıpınaralanı’nın içme suyu sorunu sona eriyor

Yetersiz içme suyu altyapısı bulunan Çamlıpınaralanı Mahallesi’ne, Ören Mahallesi’nde bulunan mevcut depodan yeni yapılacak içme suyu terfi hattı ile içme suyu götürülerek, mevcut problem gideriliyor. Yapımına başlanan içme suyu imalatları kapsamında, Ören Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yeni yapılacak sistemle yaklaşık 9 kilometre içme suyu şebeke imalatı, 1 adet 30 m³ içme suyu biriktirme deposu ve 1 adet 10 m³ toplama odası ile mekanik imalatlar yapılarak, mahallenin içme suyu sorunu kısa sürede çözülmüş olacak. Çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığı içme suyu terfi hattı ile mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı içme suyu problemi sona erecek.

“Vahap Seçer ikinci bölge için bir fırsat”

Anamur’da hayata geçirilen ve planlanan projeleri anlatan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Karan, “İnanın Vahap Seçer ikinci bölge için bir fırsat. Hakikaten hangi projeyi, hangi işi götürdüysek hemen imzaladı ve yapılması için talimat verdi. Anamur’da Büyükşehir’in sorumluluğu olan her türlü konuda Başkanımız sonuna kadar açık. Devamlı hizmet tarafını tutan ve her zaman için proje isteyen, yeni şeyler isteyen yapıda” dedi.

“Köyümüz için, vatandaş için en büyük hizmet budur”

Büyükşehir Belediyesi’ne mahalleleri ile ilgili ilettikleri talepler için anında cevap aldıklarını söyleyen Anamur Anıtlı Mahallesi Muhtarı Sunay Aslan, şunları söyledi:

“Vahap Başkanımızdan ve çalışan teknik elemanlardan Allah razı olsun. ‘Grup yollarına yama yapılacak’ dedim, Allah razı olsun hemen yaptılar. Hiçbir kesim ayırt etmeden, ilçe ya da Büyükşehir yoluydu demeden gerekli yerlere greyder verdiler. Sulama konusunda da yardımcı oldular. Deniz kenarındaki afetten dolayı kaybolan borularımızın bir kısmı verildi, geriye kalan kısmının da ihalede olduğunu öğrendik. Ben bugüne kadar yapılan hizmetlerden gerçekten memnunum, sağ olsun. Önemli bir şey daha var; Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma otobüsü göndermesi. Köyümüz için, vatandaş için en büyük hizmet budur.”

“Başkanımız köyümüze içme suyu değil de medeniyet getirdi”

17 yıldır Çamlıpınaralanı Mahallesi’ne muhtar olarak hizmet veren Mehmet Yılmaz, mahallesinin en büyük sorunu olan içme suyu sıkıntısının Anamur’dan Çamlıpınaralanı mahallesine su götürme projesi ile son bulacağını ifade etti. Daha önce köyde defalarca sondaj çalışması yaptıklarını ancak suya ulaşamadıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, yapımı süren projenin daha önce kendileri için imkânsız gibi göründüğünü söyleyerek, “Benim için imkânsız bir projeydi ama bu proje gerçekleştiği için gerçekten çok mutluyum. Yaklaşık 200 metre bir mesafemiz kaldı boru şebekesinin tamamlanmasına. Şebeke tamamlandıktan sonra mahallemiz içme suyuna kavuşacak. Vahap Seçer Başkanımız köyümüze içme suyu değil de medeniyet getirmiştir. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“1966 yılından beri biz bu yolu yaptıramadık”

Anamur Boğuntu Mahallesi Muhtarı Mehmet Oktar, grup yolunu 1966 yılından bu yana yaptıramadıklarını ifade ederek, “1966 yıllarında bir yol açılmıştı. Orman İşletmesi açmıştı. O zamandan beri biz bu yolu ne kadar dilekçe verdiysek yaptıramadık. Geçici olarak bir asfalt döküyorlar. Bir sefer masraf etsinler, bir sefer yapsınlar. Dilekçeleri 5-6 muhtar

arkadaşlarla verdik. Vahap Başkan sağ olsun bu sene başlattı. İnşallah Anamur’dan Abanoz’a çıkana kadar bu yolu bu şekilde genişletir” ifadelerine yer verdi.

“Yanındayız, sonuna kadar da arkasındayız”

Anamur Çaltıbükü Muhtarı Nazım Saydam, “Çok kötü bir durumdaydık. Sayın Başkanım Vahap Seçer göreve geldikten sonra ‘Hizmet Anamur’a akacak’ dedi. Söz verdi ve sözünün arkasında durdu. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Burada bir vatandaş olduğunu gördüler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Köyümüzde yaşlı var, hasta var, onlar da evde sağlık ve bakım ekibinden hizmet alıyor. MESKİ, yol bakım ekibi, evde sağlık ekibi; hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Yanındayız, sonuna kadar da arkasındayız” diye konuştu.

“Biz gerçekten mutlu oluyoruz yolumuzun iyi olmasından”

Güneybahşiş Mahallesi Muhtarı Çelebi Dahın ise yapılan yolun 77 yıllık geçmişinden bahsederek, “Burada yollarımız çok bozuktu, motorlu araçlar gitmez hale gelmişti. Bugüne kadar yapılmamıştı. Allah razı olsun 5 km yolumuz 65 günde ekipler tarafından yapıldı. Ekipler çalışmaya devam ediyor. Gerçekten çok mutlu olduk. Gelip giden insanlar rahat gelip gidiyor. Buradan Vahap Başkanım’a ve burada hizmet veren Büyükşehir’in personeline kucak dolusu sevgi ve selamlarımı söylüyorum” dedi.

Akine Mahallesi Muhtarı Süleyman Duman, Başkan Seçer’den aldıkları yol sözünü kısa sürede yerine getirdiğini ifade ederek, “Vahap Başkanımız daha önce Anamur Akine Mahallesi’ni ziyaret etmişti. Kendilerinden rica etmiştik. ‘Ne demek muhtarım rica değil emriniz olur’ demişti. Söz verdi, işe başladı. Yazın yolun 5 kilometresini yaptık. Şu an genişletme çalışmaları devam ediyor. İnşallah yolun kalan kısmını da Vahap Başkanım’ın destekleriyle yapacağız. Buradan Vahap Başkanım’a teşekkür ediyorum” ifadeleri ile teşekkürlerini iletti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.