BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA BOCCE DERSLERİ SÜRÜYOR

ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA SPORDAN DANSA RESİMDEN EL İŞİNE KADAR BİRÇOK ETKİNLİK VAR

BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA BOCCE DERSLERİ SÜRÜYOR

ÖZEL BİREYLER BOCCE DERSİNİ ÇOK SEVİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA BOCCE DERSLERİ SÜRÜYOR

ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA SPORDAN DANSA RESİMDEN EL İŞİNE KADAR BİRÇOK ETKİNLİK VAR

Mersin Büyükşehir’in özel bireylere hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, yeni yılın ilk derslerine başladı. Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde kapılarını tüm özel bireylere ve ailelerine açan Engelsiz Yaşam Parkı’nda ‘Bocce’ dersleri devam ediyor.

El göz koordinasyonunu geliştiren Bocce dersleri sayesinde özel bireyler, haftanın 4 günü bir araya geliyor. Pazartesi, Cuma günleri dışında Salı ve Perşembe günleri de tekerlekli sandalye bocce dersi yapılıyor.

Bakar: “Çocuklarımız Bocce’yi çok seviyor”

Bocce Antrenörü Cihat Bakar, sporun özel bireylere çok iyi geldiğini ifade ederek, “Bocce oyununda pallino denilen bir top var. İki takımın toplarının bitiminde, pallino denen topa en çok kimin topu yakınsa, o kadar sayı alıyor. Oyunumuz 13’te bitiyor. Biz özel çocuklarımızla birlikte, geçen seneden beri Engelsiz Yaşam Parkımızda çalışıyoruz. Çocuklarımız zaten bocceyi çok seviyorlar. El göz koordinasyonunu geliştirmeye çok yardımcı oluyor. Tamamen konsantrasyon sağlıyor ve onların bir nevi gelişimine destek oluyor. Onlar da severek devam ediyorlar. Haftanın 4 günü derslerimiz var. 2 günü tekerlekli sandalye bocce grubumuza ayırıyoruz. Onlar da faal olarak devam ediyorlar” dedi.

Bakar, geçen sene Engelsiz Yaşam Parkı’nda Tekerlekli Sandalye Bocce Turnuvası olduğunu ve tüm Mersin’den katılım olduğunu anlatarak, “Onda da bizim sporcumuz şampiyon olmuştu. Yani bu sene de öyle bir düşüncemiz olabilir. Çünkü çocuklarımız devamlı katkı sağlıyor ve istiyorlar. Parkımız gerçekten özel çocuklara güç katıyor. Bocce’den çıktıktan sonra beden eğitimi ve halk oyunları dersi var. Parkımız tamamen özel çocuklar ve anneleri ya da babaları için bulunmaz bir hint kumaşı diyebiliriz. Gerçekten o konuda da Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Engelsiz Yaşam Parkı’nı çok seviyorum”

Özel bireylerden Anıl Köprücü, “Çok güzel bir yer. Spor, etkinlikler, bocce, yüzme var. Çok eğleniyoruz. Arkadaşlarım var. Açık havada spor yapıyoruz, hak oyunları oynuyoruz. Bocce çok güzel. Topları atıyoruz sayıya gidiyoruz. Bütün hocalarımızdan memnunuz. Engelsiz Yaşam Parkı’nı çok seviyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bocce dersini seviyorum, çok da güzel oynuyorum”

22 yaşındaki Ümit Karakuş, “Uzun süredir Engelsiz Yaşam Parkı’na geliyorum. Çok mutluyum arkadaşlarımla birlikte. Çok iyi burası, çok seviyorum. Boccemiz, halk oyunumuz var. Yazın havuzumuz var. Resim dersimiz var. Bocce dersini seviyorum. Çok

güzel geçiyor günlerimiz. Çok da güzel oynuyorum. Bocce turnuvası olsa katılmayı isterim. Kuralları öğrendim, biliyorum nasıl atılacağını. Zamanım burada daha iyi geçiyor. Evde canımız sıkılıyordu. Burayı açtığı için bu imkanları sunduğu için Vahap Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Derya Bağcı, bocce dersini çok sevdiğini ve kurallarını öğrendiğini anlatarak, “Engelsiz Yaşam Parkı güzel bir yer. Bocce, spor, halk oyunu var. Beraber eğleniyoruz” derken, Engelsiz Yaşam Parkı’na her gün geldiğini ve derslerin hepsine katıldığını söyleyen Açelya Yarar da, “Burada arkadaş edindim. Bütün arkadaşlarım buraya gelsin yazılsın. Burası çok güzel” ifadelerine yer verdi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.