BÜYÜKŞEHİR’DEN YKS SONRASI ANLAMLI KONSER

GENÇLER, YKS SONRASI BÜYÜKŞEHİR’İN KONSERİNDE STRES ATTI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YKS SONRASI ANLAMLI KONSER

BÜYÜKŞEHİR, SAHİLDE GENÇLER VE AİLELERİ İÇİN SOSYAL MESAFELİ KONSER DÜZENLEDİ

YKS’ye giren gençler, bir yılın stresini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sosyal mesafeli konserle geride bıraktı. Büyükşehir, sınavların bittiği Pazar günü sahilde Kent Orkestrası ve Grup Yazı Tura ile coşku dolu bir konsere imza attı. Konsere katılan gençler ve aileleri şarkılara eşlik ederken doyasıya dans etti. Büyükşehir, konsere katılan çocuklara ise uçurtma hediye etti.

Konsere katılan üniversite adayı gençlerden Elif Kamalak, “Sosyal mesafeyi koruyarak bütün yükümüzü, stresimizi iyice attık” derken, üniversite adayı Ömer Ali Gürbüz’ün annesi Remziye Gürbüz ise “Vahap Seçer Başkanımız her zaman olduğu gibi sınav sonrasında da yine bizleri düşündü” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren gençlerin sınav stresini atlatabilmeleri amacıyla sahilde keyifli ve coşku dolu bir konser düzenledi. Kültür Park Amfi Tiyatro içerisinde gerçekleşen sosyal mesafeli konserde, Büyükşehir’in Kent Orkestrası ile Grup Yazı Tura sahne aldı. Büyükşehir, konsere katılan çocuklara ise uçurtma hediye etti.

Her yaştan Mersinli, konsere danslar ve alkışlarla eşlik etti

Büyükşehir, sınavların tamamlandığı Pazar gecesi gençleri ve ailelerini sahilde coşku dolu bir konserle karşıladı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği konserde sosyal mesafe alanları oluşturuldu. Büyükşehir, konsere girişlerde ateş ölçümü yaparak maske dağıttı. Konserde ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. 90’ların ve zamanın popüler şarkılarını seslendiren sanatçılar, gençlere sınav stresini unutturacak bir gece yaşattı.

Gençlerin yanı sıra konsere aileler de katıldı. Kimi Mersinli konser alanından kimiyse çimlerden şarkılara eşlik etti. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Grup Yazı Tura sahne alarak gençlerin keyifle dinlediği şarkıları seslendirdi. Yeşilin, mavinin ve yakamozun birleştiği eşsiz bir noktada gençler stresten ve kaygıdan uzak unutulmaz bir gün geçirdi.

“Sürekli bir kaygı vardı”

Üniversite sınavına giren gençlerden birisi de Elif Kamalak oldu. Kariyerini mimar ya da mühendis olarak sürdürmek istediğini belirten Elif, zor bir sınavı geride bıraktıklarını söyledi. Bir yıllık çalışma stresine bir de salgın nedeniyle kaygı eklendiğini vurgulayan Elif Kamalak, Büyükşehir’in düzenlediği konserle bir yıl boyunca biriken stresi ve kaygıyı konser alanında bıraktığını belirterek, “Bu organizasyondan haberimiz vardı. Çok eğlendik. Sosyal mesafeyi koruyarak bütün yükümüzü, stresimizi iyice attık. Oldukça güzeldi ve başarılı bir konser oldu” diye konuştu.

“Çocuklarımızla biz de eğlendik”

Elif Kamalak’ın annesi Çiğdem Kamalak da bütün sıkıntıları geride bıraktıkları bir konserde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çocuklar için çok güzel bir motivasyon oldu. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Çocuklarımızla biz de eğlendik. Vahap Seçer Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Her zaman olduğu gibi sınav sonrasında yine bizleri düşündü”

Üniversite adayı oğlu Ömer Ali Gürbüz ile birlikte konsere katılan anne Remziye Gürbüz, salgın nedeniyle çok farklı bir sürecin içerinden geçtiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu organizasyon çok güzel düşünülmüş. Geldik, eğlendik, stres attık. Vahap Seçer Başkanımız zaten her konuda yanımızda. Sınav öncesi gençlere mektuplar gönderdi, moral verdi. Koronavirüs döneminde vatandaşlarımızın yanında oldu. Sağlık konusunda, gıda konusunda elinden gelebileceğinin en iyisini yaptı. Her zaman olduğu gibi sınav sonrasında yine bizleri düşündü. Her durumda, her koşulda harika çalışıyor. Hep bizleri memnun etmeye çalışıyor, biz de ondan çok memnunuz. Mersin için Vahap Seçer, başka kelime yok.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.