BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, 19 ARAÇLA GÜLNAR YANGININA MÜDAHALE EDİYOR

Büyükşehir, ilgili tüm birimleriyle yangın bölgesinde

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, 19 ARAÇLA GÜLNAR YANGININA MÜDAHALE EDİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLGİLİ TÜM BİRİMLERİYLE YANGIN BÖLGESİNDE

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, 19 ARAÇLA GÜLNAR YANGININA MÜDAHALE EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Gülnar Büyükeceli Karadere mevkiindeki ormanlık bölgede sabah saatlerinde çıkan yangın için anında yola çıkarak, yangının söndürülmesi ve ilerlememesi için var gücüyle çalışıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 19 araç ve 30 personelle müdahale ediyor

Sabah 07.12 saatlerinde gelen ihbar üzerine harekete geçen; AFAD, 112 Acil, Büyükeceli Jandarma Komutanlığı, Türk Kızılayı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri, yangının kısa sürede söndürülmesi için hem karadan hem de havadan çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir İtfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan yangın yerine kısa sürede ulaşarak, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale etti. İlk etapta 8 istasyonun müdahale ettiği yangına ek ekip çıkaran Büyükşehir Belediyesi; Gülnar, Aydıncık, Silifke, Yenişehir, Büyükeceli, Mut, Mersin Merkez, Erdemli ve Anamur’dan toplam 14 araç ve 30 personelle çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ise 20 tonluk 5 adet tanker takviyesi ile çalışmalara destek veriyor.

Büyükşehir, ilgili tüm birimleriyle yangın bölgesinde

Olay yerinden bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale ve Koordinasyon Şube Müdürü Ali Temiz, yangının köye sıçramaması için diğer kurumlarla koordineli bir şekilde müdahale ettiklerini belirterek, “Herhangi bir can kaybı yok. Yangına yakın olan evler, Jandarma tarafından tahliye edildi. Yangın, Akkuyu Nükleer Santrali’ne oldukça uzak bir yerde” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki alanda gerçekleşen yangına hem karadan, hem de havadan gerekli müdahalenin yapıldığını vurgulayan Temiz, fakat rüzgarın kuvvetli esmesinin, işlerini biraz zorlaştırdığını kaydetti. Temiz ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili tüm birimleriyle zamanında yangın bölgesinde yer aldığını belirterek; İtfaiye’nin 14 aracı dışında, Park ve Bahçeler Dairesi’nden de 20 tonluk 5 adet tankerin de bölgede olduğunu ifade etti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.