Büyükşehir Belediyesi

Ekşiler Mahallesi’nin yıllardır sorunlu olan yolunda çalışma başlatıldı

Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’YE HİZMET ATAĞI

BÜYÜKŞEHİR, SİLİFKE’NİN EKŞİLER MAHALLESİ’NDE YILLARDIR DÜZELTİLEMEYEN YOL SORUNUNU ÇÖZDÜ

EKİPLER, KARAHACILI VE BÜKDEĞİRMENİ MAHALLESİ’NDEKİ YOLU HEM GENİŞLETTİ HEM İYİLEŞTİRDİ

 Büyükşehir Belediyesi, sorunsuz bir ulaşım ağı oluşturmak için hem kent merkezinde, hem de ilçelerde yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Silifke İlçesi’nin Karahacılı ve Bükdeğirmeni Mahallesi’nde yoğun yağışlardan dolayı yaşanan sorunları kısa sürede çözüme kavuşturdu. Ekipler, yolları hem iyileştirdi, hem de genişletti.

Silifke’nin Ekşiler Mahallesi’nde de yıllardır sorunlu ve dar olan 5 bin 200 metrelik yolun asfalt çalışmalarına başlayan ve malzeme dökümünü gerçekleştiren ekipler, sıkıştırma tamamlandığında asfalt dökerek, yol çalışmasını tamamlayacak. Daha önce iki arabanın yan yana geçemediği yol, artık hem daha geniş, hem de fiziki şartları iyileştirilmiş olarak yurttaşların kullanımına sunulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorunsuz bir ulaşım ağı oluşturmak için hem kent merkezinde, hem de ilçelerde yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gerçekleştirdiği yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile Silifke İlçesi’nin Karahacılı, Bükdeğirmeni ve Ekşiler Mahallelerinde yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Silifke Koordinasyon Şube Müdürlüğü, yurttaşlardan ve muhtarlardan aldığı talepler doğrultusunda ekipleri yönlendirerek, yaşanan sıkıntıları hızla çözüme kavuşturuyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ise sorunlara anında müdahale ediyor.

Bükdeğirmeni ve Karahacılı Mahallesi’nde kapanan yollar, hem ulaşıma açıldı, hem de genişletildi

Silifke İlçesi’nin Bükdeğirmeni Mahallesi’nde 5 mahallenin kullandığı grup yolu, her yağış sonrası selden dolayı kapanıyordu. Büyükşehir ekipleri, dere yatağına 8 adet 1,5’luk baks yerleştirerek, yağış sonrası yaşanan sel felaketlerini engelledi. Yol, hem 300 metre genişletildi, hem de yurttaşların yaşadığı mağduriyet giderildi.

Ekipler, Silifke İlçesi’nin Karahacılı Mahallesi’nde de yoğun yağış sonrası köprünün sular altında kalmasıyla yaşanan durumun tekrarlanmaması için köprü yerine yolun altına 14 adet 2’lik baks koyarak, yolu ulaşıma açtı.

Ekşiler Mahallesi’nin yıllardır sorunlu olan yolunda çalışma başlatıldı

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Ekşiler Mahallesi’nde de yıllardır sorunlu ve dar olan 5 bin 200 metrelik yolun asfalt çalışmalarına başladı. Malzeme dökümünü gerçekleştiren ekipler, sıkıştırma tamamlandığında asfalt dökerek yol çalışmasını tamamlayacak. Daha önce iki arabanın yan yana geçemediği yol, artık hem daha geniş, hem de fiziki şartları iyileştirilmiş olarak yurttaşların kullanımına sunulacak.

Derkuş: “Çalışmalarımız sürüyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ceren Derkuş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in isteği doğrultusunda, ekibimizle birlikte çalışmalarımız sürüyor. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi.

Bükdeğirmeni Mahallesi girişinin daha önce dere yatağı olmasından dolayı yoğun yağış sonrası yolların sürekli kapandığını belirten Bükdeğirmeni Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya ise “Mahallemizin yollarında çalışma yaptık. Burası daha önce dere yatağıydı. Bu dere yatağına 15 tane 1,5’luk baks koyuldu. Hem yol 300 metre genişletildi hem de buradaki mağduriyet giderildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

1994 yılından beri Silifke Karahacılı Mahallesi’nde muhtar olarak hizmet veren Bayram Ali Bulut, “Sel dolayısıyla büz yıkıldı. Müracaat ettik. 14 adet 2’lik baks koyuldu” dedi.

Yüksel: “Asfalt yapıldığında bu sıkıntıdan kurtulacağız”

Ekşiler Mahalle Muhtarı Hamza Yüksel, yolun asfaltlanarak iyileştirilmesi ve genişletilmesi için hazırlık aşamasının tamamlandığını belirterek, “5 bin 200 metrelik yolumuz için malzememiz hazırlandı, sıkıştırmanın arkasından asfalt yapıldığında, bu sıkıntıdan kurtulacağız. Daha önceden burası dardı. İki araç karşı karşıya geldiğinde çok sıkıntı oluyordu” ifadelerine yer verdi


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.