BİSİKLET KULLANIMININ ÇOK YÖNLÜ YARARI VAR

SEÇER: YENİ YAPTIĞIMIZ VE YENİLEDİĞİMİZ YOLLARDA BİSİKLET YOLU MUTLAKA OLUYOR

BİSİKLET KULLANIMININ ÇOK YÖNLÜ YARARI VAR

“BİSİKLET KULLANIMININ ÇOK YÖNLÜ YARARI VAR”

BİSİKLETLİLERDEN BAŞKAN SEÇER’E ‘DESTEK’ TEŞEKKÜRÜ

SEÇER: “YENİ YAPTIĞIMIZ VE YENİLEDİĞİMİZ YOLLARDA BİSİKLET YOLU MUTLAKA OLUYOR”

“EUROVOLE, MERSİN'İN AVRUPA’YA TANITIMI İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

Mersin Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği ‘9. Uluslararası Bisiklet Festivali’ kapsamında bisikletliler, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Taş Bina önünde Başkan Seçer’le buluşan ve fotoğraf çektiren bisikletliler, Başkan Seçer’e bisiklet kullanıcılarına yönelik çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

“Bisiklet kullanımının çok yönlü yararı var”

Bisiklet kullanımın önemine değinerek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bisiklet kullanımının çok yönlü yararı var. Bir kere spor yapıyorsunuz, sağlık açısından önemli. İkincisi son yıllarda küresel ısınma, dünyada çok büyük bir sorun. Taşıtların çıkardığı gazlar, doğaya zarar veriyor. Bisiklet kullanımını ne kadar çok arttırırsanız, motorlu araçlara o kadar az ihtiyacınız olur. Doğal olarak çevreyi de korumuş olursunuz. Yani bisiklet kullanımı ile bir taşla birkaç kuşu birden vurabilirsiniz” dedi.

“Her noktada güvenli bisiklet yolları yapıyoruz”

Bisiklet kullanımı ve bisiklet yollarının Mersin gibi çağdaş, modern bir kente muazzam bir görsellik kattığını ifade eden Başkan Seçer, “Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Zaten belediye yönetimine gelmeden önce, yapacağımız çalışmalar içerisine bisiklet yollarını almıştık. Bu sözümüzde duruyoruz. Bizim şu anda biten, yapılma ve proje aşamasında olan toplamda yaklaşık 411 kilometre bisiklet yollarımız var. Bunun 95 kilometresi tamamlanmış, 35 kilometresinin yapımı şu anda devam ediyor ve 277 kilometre de proje aşamasında. Sadece merkezde değil; Tarsus, Erdemli, Silifke ve Anamur'da, her noktada yeni açtığımız bulvarlarda, yeni yaptığımız ya da yenilediğimiz yollarda güvenli bisiklet yolu mutlaka oluyor. Delinatörler, çizgiler, araçların park etmemesi için gerekli önlemler de alınıyor” diye konuştu.

“EuroVole, Mersin'in Avrupa’ya tanıtımı için çok önemli”

Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na (EuroVelo) girmek istediklerini ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü de söyleyen Başkan Seçer, “Arkadaşlarımız bu konuda çok değerli çalışmalar yaptı. Yakın zamanda netice alacağımızı düşünüyorum. Aynı zamanda Mersin'in Avrupa’ya tanıtımı için de çok önemli. Çünkü tarihi yerleri kapsayan bir bisiklet yolu. Onu da kısa sürede neticelendireceğiz diye düşünüyorum. Yine toplu taşımada bisiklet aparatlarımız var. Yeni aldığımız 272 otobüsün 144 adedinde bisiklet aparatı var. Yine festivaller yapılıyor. İşte Uluslararası Bisiklet Festivali. Geçen Mayıs ayında Tarsus’ta Kleopatra Bisiklet Festivali'ni yaptık. Yine 7, 8, 9 Ekim'de Erdemli ve Silifke’yi kapsayan Caretta Bisiklet Festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

“Bisikletle ilgili projelerimizi daha da arttırıyoruz”

Bisiklet kullanıcıları için Teksin’de yapım aşamasında olan çalışmadan da söz eden Başkan Seçer, “Kente gelen, kenti ziyaret eden ya da burada yaşayan ve ‘Bugün bisiklet kullanmayı istiyorum’ diyenler, Teksin'de bu uygulamaya girdiği zaman, bisiklet yollarımızı oradan görecekler. Ona göre bisiklet konumuna kendileri de katılabilecekler. Çok yönlü çalışmalarımız var, devam edeceğiz. Kentbis zaten devam ediyor. Kültür Park'ta şu anda 85 bisikletimiz var. İhtiyaç durumunda bunlar arttırılıyor. Her şey Mersin için, her şey vatandaşlarımız için, daha mutlu bir yaşam için, daha uygar bir yaşam için” ifadelerini kullandı.

Uygun: “Taş Bina’ya kadar, Büyükşehir’in yaptığı bisiklet yolundan geldik”

9. Uluslararası Bisiklet Festivali’nin birinci gününde olduklarını belirterek kısa bir konuşma yapan Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, “Şu anda buraya, Büyükşehir Belediyemizin, Vahap Başkanımızın yapmış olduğu bisiklet yolundan geldik. 81 farklı şehirden ve yurt dışından gelen katılımcılar çok beğendiler. Vahap Başkan, bisiklet konusunda zaten tamamen gönüldaşımız, kendisi de bisiklet kullanıcısı. Vermiş olduğu desteklerden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.