Başkan Tarhan’dan Muazzez İlmiye Çığ’a 107. Yaş Sürprizi

Ünlü Sümerelog ve tarih bilimci Muazzez İlmiye Çığ, 107. Yaşına dostları ve sevenleriyle birlikte merhaba dedi

Başkan Tarhan’dan Muazzez İlmiye Çığ’a 107. Yaş Sürprizi

Ünlü Sümerelog ve tarih bilimci Muazzez İlmiye Çığ, 107. Yaşına dostları ve sevenleriyle birlikte merhaba dedi. Korona virüsü tedbirleri kapsamında aralarında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da bulunduğu az sayıda kişinin katıldığı kutlamada, Muazzez İlmiye Çığ, çalınan müziklere tempo tuttu. Doğum günü kutlamasına katılanlar da yaptıkları danslarla Çığ’ın yeni yaş sevincine ortak oldu.

YENİ YAŞIN İLK İMZASI BAŞKAN TARHAN’IN YEĞENİ İÇİN

Doğum günü kutlamasına katılanlara kitaplarından hediye eden Muazzez İlmiye Çığ, yeni yaşının ilk imzasını Başkan Tarhan’ın 12 yaşındaki yeğeni Nisan Özturgut’un kitabına attı. Çığ gençlerin okumaya ve kitaba olan ilgisinin kendisini daha fazla heyecanlandırdığını ve üretmeye teşvik ettiğini söyledi.

‘HER YAŞ SAYILARDAN İBARETTİR. İNSAN HİSSETTİĞİ YAŞTADIR’

Yaşadığı tatil sitesinin bahçesinde yapılan kutlamada Çığ, katılan herkese teşekkür ederek, “Her yaş sayılardan ibarettir. İnsan hissettiği yaştadır. 1914 yılında doğdum. Bugün 106 yaşını bitirip 107 yaşıma adım atıyorum. Baştaki 100’ü silerseniz 6 yaşımın dinçliği ve heyecanı ile üretmeye devam ediyorum. Özellikle bu güzel sürprizler beni daha çok gençleştiriyor. Seven dostlarımla birlikte daha yapacak çok işimiz var” dedi.

‘ÇIĞ’I TANIYORSANIZ UMUTSUZLUĞA DÜŞME ŞANSINIZ YOK’

Her yıl Muazzez İlmiye Çığ’ın doğum günü kutlamasına gelmeyi geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Sadece doğum günlerinde değil yıl içerinde sık sık gelerek Sayın Muazzez İlmiye Çığ’ın engin fikirlerinden ve yaşama sevincinden dest alıyorum. Umutsuzluğa düştüğümüz an bize yüklediği motivasyonla yeniden aynı şevk ve heyecanla doldurup yeniden yaşama katıyor. İyi bir Atatürk sevdalısı, iyi bir yurttaş ve hepsinden önemlisi iyi bir insan. Biz yıllar öncesinden Mezitli Merkez Mahallemizde adına yaptırdığımız parkın açılışını yine Sayın Çığ’ı davet ederek birlikte yapmıştık. Şimdi büyük küçük her yaştan Mezitlili parkımızdan yararlanarak Sayın İlmiye Çığ’ın hayatını okuyor daha yakından tanıma şansı buluyor. Miniklerimiz oyun guruplarında oynarken, ağabeyleri ve ablaları futbol, basketbol gibi sporları yapabiliyor. Aileler de hem parkın serinliği içerisinde dinleniyor hem de spor aletleri ile günlük spor aktivitelerini gerçekleştirebiliyorlar” dedi.

‘UZUN YILLAR DÜŞÜNCELERİNİN IŞIĞI BİZİ AYDINLATSIN’

Muazzez İlmiye Çığ’ın her dönem çok önemli işlere imza attığını vurgulayan Başkan Tarhan, “Daha uzun yıllar Sayın Çığ’ın görüş ve önerileri ışığında aydınlanmaya devam etmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kutlamaya gelen herkese teşekkür ediyor, 107. yaşının mutluluk ve huzurla dolu hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.