Başkan Tarhan, engellilere yeni bir yaşam

alanı kazandırdı

Başkan Tarhan, engellilere yeni bir yaşam

Başkan Tarhan, engellilere yeni bir yaşam alanı kazandırdı

Mezitli Belediyesi Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin açılışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Menderes mahallesi Pakize Kokulu Anadolu Lisesi Batısı’nda bulunan okçuluk tesisleri içerisinde hayata geçirilen Engelli Meclisi, kentte yaşayan engellilerimizin buluşma ve sosyal faaliyet alanı olacak. Mezitli’de örgütlü tüm engelli derneklerinin ortak olarak kullanacağı tesiste; kafeterya, kütüphane gibi yerlerin yanında, bocce, masa tenisi, bisiklet gibi farklı sporları yapma imkanları da buluyor.

TÖRENE KATILANLAR, ENGELLİLERLE BOCCE VE MASA TENİSİ OYNADI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Hatice Özenler, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, engelli derneklerinin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende bağışları ile katkı sunan hayırseverlerimize teşekkür plaketi verildi. Törene katılanlar alanda sahada bocce ve masa tenisi oynayarak bu sporlardaki yeteneklerini sergilemesi ilginç görüntülere sahne oldu.

Törende yapılan konuşmalar, işaret diliyle açılışa gelen engellilere aktarıldı.

“BAŞKAN TARHAN’IN DUYARLILIĞINI DİĞER BAŞKANLAR DA GÖSTERMELİ”

Bölgeye böylesi bir tesis kazandırdığı için teşekkür eden Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Hatice Özenler konuşmasında, “Hepimiz birer engelli adayıyız demeden engellilerimizin çok büyük ihtiyacını karşılayacak böylesi bir tesis çok önemliydi. İnşallah diğer belediyeler de aynı duyarlılıkla hareket ederek her ilçeye böyle bir tesis kazandırırız. Her zaman olduğu gibi öncü olan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi.

“ENGELLİ BİREYLERİ SOSYAL HAYATA KATMAK İSTİYORUZ”

Engelli bireyleri sosyal hayata katabilmek amacıyla Mezitli Belediyesi tarafından Engelli Meclisinin oluşturulduğunu dile getiren Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, “Engelli meclisimizde, engellilerimizin kendilerini geliştirirken her türlü sosyal faaliyeti ve sporu yapabileceği bir ortam hazırlandı. Bağışçı desteklerimizle çok daha geniş imkanlara sahip bir tesis haline getirdik. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZI ENGELLİLERİMİZ İLE AYNI YERDE BULUŞTURMAK İSTEDİK”

Belediye olarak her vatandaşa dokunmaya çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Engellilerimize yönelik olarakta Mezitli’de bulunan her engelli derneğimizin kullanabileceği bir mekan oluşturduk. Burada halkımızla engellilerimiz bir arada olsunlar istedik. Her türlü sosyal faaliyete katılabilsinler istedik. Mezitli Kent Konseyimiz bünyesinde görev yapan Engelli Meclisimiz buranın koordinatörlüğünü yapacak. Biz de belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız. Her vatandaşımıza hizmet götürmeye gayret ediyoruz” dedi.

“DAHA BÜYÜK HİZMETLER İÇİN SİNERJİ OLUŞTURUYORUZ”

Mezitli Belediyesi Down Kafe ile Sağlık Proje Ödülü aldıklarını da hatırlatan Başkan Tarhan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm engelli kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de otizmlilerimiz için projelerimiz var. Geçtiğimiz günlerde bu konuda hazırladığımız kısa filmimizin galasını yaptık. Bunun daha geniş kitlelere ulaşarak farkındalık yaratması için çalışacağız. Tüm dünyaya duyuracağız. Artık belediyecilik değişti. Yol park spor alanı gibi hizmetlerin yanında gönüllere de dokunmamız gerekiyor. Ancak bunu belediye imkanları ile yapmak zor. Devlet desteği de bir yere kadar. O zaman öncülük yaparak vatandaşlarımız arasında bir sinerji yaratmamız gerekiyor. Biz bu konuda oldukça başarılıyız. Çocuklarımıza, kadınlarımıza, engellilere, doğamıza hayvanlarımıza değer veriyoruz. Bu diğer yaptığımız tüm hizmetlerden daha değerlidir” şeklinde konuştu.

“OY İÇIN DEĞİL VİCDAN VE SEVGİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediyesinin yaptığı başarılı işlere bir yenisini daha eklediğinin altını çizerek, “Sosyal belediyecilik çok önemli bir şey. Bizim anlayışımız, dezavantajlı grupların oylarına talip olmak amacıyla para, gıda yardımında bulunmak değil, onlara gönülden hizmet sunmaktır. Biz vicdan ve sevgi ile bu işi yapıyoruz. Kentte yaşayan vatandaşlarımızı, engellilerimizle ortak bir yaşamda buluşturmamız lazım. Elimizdeki kıt kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek en güzel işleri yapmak durumundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte çok değerli çalışmalar yapıyoruz. Mersin'e ve Türkiye'ye ihtiyacı olan sosyal belediyecilik hizmetini vermeye davam ediyoruz” dedi.

“BAŞKAN TARHAN TÜRKİYE’YE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR”

Başkan Tarhan’ın tüm Türkiye’ye sosyal belediyecilik dersi verdiğinin altını çizen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de yaptığı konuşmada, “Okullar, tesisler ve sosyal yardımlarla Türkiye’ye belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor. Örnek oluyor. Böylesi başarılı bir işe imza atan insanlarla bir arada olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum” ifadelerine yer verdi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.