BAŞKAN SEÇER’İN

MUHTARLARLA BULUŞMASI

BAŞKAN SEÇER’İN

BAŞKAN SEÇER: “MUHTARLAR HİZMET YOLUNDA BERABERLİK YAPTIĞIMIZ DAVA ARKADAŞLARIMIZ”

SEÇER’DEN MUHTARLARA: “TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI LÜTFEN DENETLEYİN, GÖZETİN”

SEÇER, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE MUHTARLARIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında 13 ilçedeki muhtarlarla buluştu. Sokağı ve vatandaşların sorunlarını en iyi muhtarların bildiğini belirten Başkan Seçer, “Muhtarlarımız bizim hizmet yolunda beraberlik yaptığımız dava arkadaşlarımız. Hizmet yolunda sizlerle işbirliğimiz, beraberliğimiz kaçınılmaz” dedi.

Başkan Seçer, Tarsus’tan Anamur’a kadar kentin her noktasına eşit ve adil hizmet götürmeye devam edeceklerini vurgulayarak, bunu vatandaşların ödediği vergilerle yaptıklarını söyledi. Seçer, “Biz bunları en azami hassasiyetle vatandaşlarımıza hizmet olarak yansıtmak durumundayız. Bunu da denetleyin, muhtarlar olarak sizler de denetleyin. Garibin, gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını lütfen denetleyin, gözetin” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Tarsus’tan Anamur’a kadar kentin tüm ilçelerindeki muhtarlarla Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda buluştu. Mersin’e hizmet noktasında muhtarlarla birlikte çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Seçer, muhtarlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını vurguladı.

“Vatandaşların dertleri nedir en iyi muhtarlarımız biliyor”

Buluşmaya Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtar derneklerinin başkan ve temsilcileri ile muhtarlar katıldı. 191 yıllık bir geçmişi olan muhtarlık kurumunu temsil eden muhtarların gününü kutlayan Başkan Seçer, vatandaşların sorunlarını en iyi muhtarların bildiğini söyledi. Muhtarlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Seçer, “Vatandaşla en iç içe olan, sokağı en iyi bilen, sokaktaki hanede kimler yaşar, nasıl yaşar, sorunları nedir, kadının durumu nedir, evin erkeğinin işi var mıdır, yok mudur, yoksullukları var mıdır, dertleri nedir en iyi muhtarlarımız biliyor. Muhtarlarımız bizim hizmet yolunda beraberlik yaptığımız dava arkadaşlarımız bir anlamda. Ben her platformda bunu söylüyorum. Muhtarlarımızla çok iyi olmak zorundayız, beraberliklerimizi sürdürmek zorundayız” dedi.

“Muhtarlarla iletişimimizde, Alo 185’i daha etkin kullanmaya devam edeceğiz”

Başkan Seçer, muhtarlarla birlikte vatandaşlara daha etkin ve efektif hizmet götürebilmek için iş birliğini sağlamlaştıracak bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Seçer, bu kapsamda

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin çağrı merkezi olan TEKSİN Mersin İletişim Koordinasyon ve Analiz Merkezi’nde muhtarlara özel bir hat açtıklarını vurguladı. Ağustos ayında kurulan sistem üzerinden 2 bin 753 muhtarın ‘Alo 185’i arayıp talebini ilettiğini paylaşan Başkan Seçer, “Muhtarlarımız taleplerin, isteklerin günü kurtarmak için alınıp bir köşeye atıldığını zannetmesinler, asla buna müsaade etmiyoruz. Muhtarlarla iletişimimizde, hizmetimizde önemli bir araç olarak Alo 185’i daha etkin kullanmaya bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hizmet yolunda muhtarlarla iş birliğimiz, beraberliğimiz kaçınılmaz”

Başkan Seçer, muhtarların en önemli sorunlarından birisinin hizmet binaları olduğunu vurgulayarak, Tip 1 ve Tip 2 şeklinde bir proje çalışması yapıldığını, şehir merkezlerinde ve kırsal mahallelere uygun çalışmaların sonuçlandığını söyledi. Seçer, ihtiyaç önceliğine göre tadilat çalışmalarıyla da birlikte hizmet binalarıyla ilgili talepleri de hızla çözeceklerini duyurdu. Geçen yıl başlatılan bilgisayar dağıtımı kapsamında 600 adet bilgisayarı muhtarlara teslim ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Seçer, yine muhtarların 8 GB’lık Vınn ücretini de Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladıklarını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Hizmet yolunda sizlerle iş birliğimiz, beraberliğimiz kaçınılmaz. Birçoğunuzla da ilişkilerimizi başkanlık düzeyinde gayet iyi sürdürüyoruz. Muhtarımız Anamur'dan, Mut'tan, Tarsus'tan, Akdeniz'den ya da Yenişehir'den, Mezitli’den hangi bölgeden olursa olsun bizim için adil ve eşit hizmeti, ilgiyi hak eden bir arkadaşımızdır. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Ankara'dan esen rüzgarlar arzu ediyorum ki Mersin'in geleceği ile ilgili verilecek kararlara tesir etmesin”

Başkan Seçer, Mersin’in Türkiye’nin 5. vergi tahsilatının yapıldığı bir kent olduğunu söyledi. Pandemi döneminde de vergi gelirlerinin Türkiye’de en az düştüğü 2. kentin Mersin olduğunu kaydeden Seçer, Mersin’in gelecek adına istikbal vaat eden bir kent olduğunu vurguladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3 gelir kalemine sahip olduğunu, bunların da genel bütçe gelirinden gönderilen pay, İller Bankası payı ve öz gelirlerde elde edilen pay olduğunu belirten Seçer, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının kötüye gittiği dönemlerde Mersin’in de etkilendiğini söyledi. Ankara’da yaşanan siyasi gerginliklerin Mersin’e de etki ettiğine vurgu yapan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bizler iktidara mensup belediye başkanları olmayabiliriz, zaman zaman Ankara'da yaşanan siyasi gerginlikler Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ni etkileyebilir. Sizler de biliyorsunuz meclis çoğunluğu belediye başkanının mensubu bulunduğu parti ya da ittifak çoğunluğunda değil ama bu bizim için bir sorun değil, bir dert değil. Zaman zaman oradaki gerginlikler sizi germesin. Bunlar demokrasinin olmazsa olmazları. Yeter ki birbirimizi incitmeyelim, birbirimize yaralayıcı bir dil kullanmayalım. Siyaset uğruna, siyasi saikler uğruna Mersin'in geleceğini tehlikeye atmayalım. Ankara'dan esen rüzgarlar arzu ediyorum ki Mersin'in geleceği ile ilgili verilecek kararlara tesir etmesin.”

“Tüyü bitmemiş yetimin hakkını lütfen denetleyin, gözetin”

Mahallesi adına talepte bulunan, vatandaşlarının hakkını arayan muhtarları takdir ettiğini belirten Başkan Seçer, karşılıklı olarak doğru üslubun ve azami nezaketin gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan hizmetleri vatandaşın ödediği vergilerle sağladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bizim harcadığımız para kesemizden harcadığımız paralar değildir, fakirin, fukaranın, garibin, gurebanın Türkiye kaynaklarından üzerine düşen haktır, üretimdir, alın teridir, vergidir, KDV'dir, ÖTV’dir. Biz bunları en azami hassasiyetle vatandaşlarımıza hizmet olarak yansıtmak durumundayız. Bunu da denetleyin, muhtarlar olarak sizler de denetleyin. Garibin, gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını lütfen denetleyin, gözetin” dedi.

“Yasal düzenleme üzerinde bir çalışma kararı alındı ama maalesef karara bağlanan bazı hususlar hayata geçirilmedi”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri veya diğer kurumlar arasındaki yetki karmaşasından muhtarların da etkilendiğini vurgulayarak, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin ilerleyen süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüleceğini kaydetti. Büyükşehir belediye başkanları olarak geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmede konunun gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Seçer, “Bazı yasal düzenlemeler TBMM’de önümüzdeki günlerde görüşülecek. Bu tabii ki iktidarın yerel yönetimler üzerinde kaybolmuş gücünü tersine çevirip güçlendirmeye, tahkim etmeye yönelik olmaz umut ediyorum. Bu konuda belediye başkanı seçildiğimiz ilk günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetine icabet ettik, toplantıya katıldık. Bu konu orada da gündeme geldi, orada da Belediye Başkanları Komisyonu oluşturulurken benim mensubu bulunduğum partiden de belediye başkanları o komisyona dahil oldu, diğer partilerden belediye başkanları o komisyona dahil oldu. Bu yasal düzenleme üzerinde bir çalışma kararı alındı ama maalesef o günden bu güne orada konuşulan, görüşülen, karara bağlanan bazı hususlar hayata geçirilmedi. Bunu da üzülerek izlediğimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.