BAŞKAN SEÇER, MEP BİLEŞENLERİ İLE BULUŞTU

SEÇER MERSİN LOBİSİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPARIZ

BAŞKAN SEÇER, MEP BİLEŞENLERİ İLE BULUŞTU

SEÇER: “STK’LAR İLE İŞBİRLİĞİ VE DİYALOĞA HER ZAMAN AÇIĞIZ”

Mersin Ekonomi Platformu’nun üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in sorunlarının çözümüne yönelik her türlü girişime destek vereceklerini söyledi.

Seçer, Mersin’in geleceğine yönelik atılacak tüm adımlar ve kent lobisinin oluşturulması konusunda gerekirse belediye ile ortak çalışacak bir komite kurulabileceğini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ekonomi Platformu’nun üyesi olan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle buluştu. Başkan Seçer, Mersin’in yararına ve sorunlarının çözümüne yönelik olacak her türlü girişime destek verdiklerini ve vereceklerini belirterek, “Sizinle her alanda diyalog ve işbirliğine hazırız” dedi.

Başkan Seçer, Mersin Ekonomi Platformu’nun (MEP) üyesi STK başkan ve yöneticileriyle buluştu. Toplantıya, MEP 11. Dönem Başkanı Özcan Demir moderatörlük yaptı. Bugüne kadar görev alan MEP Dönem Başkanlarına teşekkür eden Özcan Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 15 aylık başkanlık dönemini değerlendireceğini belirtti. Özer, MEP üyelerinden Başkan Seçer’den Mersin’in geleceğiyle ilgili beklentilerini dinlemek istediklerini kaydetti.

Seçer: “Her zaman işbirliği ve diyaloga açığız”

Başkan Seçer, pandemi sürecinde Büyükşehir’in çalışmaları ve pandemi sonrası Mersin gündeminde yer alan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçer, göreve geldiği 15 ayı değerlendirdiği konuşmasında, STK temsilcileriyle sık sık bir araya geldiklerini ve kent gündemi ve çözüm bekleyen sorunlarla ilgili ortak çözüm arayışı sergilediklerini anlattı. STK’lar ile gerçekleştirilen olumlu diyalogların kentin sorunlarının çözümünde önemli katkı sağladığını vurgulayan Başkan Seçer, “Sizinle her alanda diyalog ve işbirliğine hazırız” dedi. Seçer, Mersin’in geleceğine yönelik atılacak tüm adımlar ve kent lobisinin oluşturulması konusunda gerekirse belediye ile ortak çalışacak bir komite kurulabileceğini ifade etti.

Yatırımlar sürecek

Seçer, pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarını paylaşırken, öncelikle sosyal projelere yöneldiklerini, ihtiyacı olan, yardım başvurusunda bulunan tüm vatandaşlara hiçbir siyasi kaygı gütmeden yardımları ulaştırdıklarını anlattı. Belediyede mali disiplini sağladıklarını ve borçları erittiklerini belirten Seçer, MESKİ’nin bugün 13 noktada temiz içme suyu, kanalizasyon ve arıtma için çalışmalar yaptığını ve göreve geldikleri günden bu yana Mersin genelinde yaklaşık 200 bin ton sıcak asfalt döktüklerini aktardı.

Büyük yatırım olarak görülen kimi yatırımları pandemi sürecinde durduklarını, ancak önümüzdeki dönemde yatırımların kaldığı yerden devam edeceğini belirten Seçer, yeni otobüs alımına yönelik ihalenin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini söyledi. Seçer, metro ihalesiyle ilgili olarak “İlk etapta yaklaşık 13.4 kilometrelik bir güzergahta bu çalışmayı yapacağız. Biz pandemi dolayısıyla pek çok projeyi beklemeye aldık, ihaleleri iptal ettik. Daha önce

metro ihalesine itiraz olmuştu. İhale yenileme kararı bize bildirilmişti. Biz onların çalışmasını yaptık ve bitirmek üzereyiz. Tabi ki, hayatın normalleşmesini de bekliyoruz. Çünkü dünyanın birçok yerinden firmaların bu ihaleye iştirak etmesini beklediğimiz için daha uygun bir ortamı bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer, toplantıda gündeme getirilen Büyükşehir Belediye Meclisi’nden borçlanma yetkisi konusunda da “Bundan sonraki süreçte artık bir bahanemiz kalmadı. Borçlanma yetkisi alamasak da kentimizin geleceği için ben yatırım yapacağım” dedi.

Kızıltan’dan teşekkür

Platform üyelerinden MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Uzun yıllardır özlediğimiz güzel bir ortam yarattık. MEP önemli. İnisiyatif alarak silkinmeliyiz. Birbirimizi tanıyoruz, güveniyoruz, Mersin’i bir bütün olarak görüyoruz. Mersin’in her noktasında aynı gelişmişliği görmek istiyoruz” diye konuştu. Kızıltan, Mersin el birliğiyle güç birliğiyle potansiyelini ortaya konulmasına dikkat çekti ve “Potansiyel gücümüzü ortaya koymalıyız. Tek bir yürekle Mersin'i ileri götürmek için adımlar atılmalı” dedi.

MTSOB Başkanı Sabri Tekli ise OSB yolu ile ilgili katkılarından dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Mersin’in vergileri Mersin’de kalmalı

Mersin Ticaret Borası Başkanı Abdullah Özdemir ise Mersin’de üretip, kazananların vergilerini de Mersin’de ödemesi gerektiğini ifade ederken, D-400 yoluna alternatif yolun kent için hayati önem taşıdığını, imar sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise “Her şey moralle olur. MEP, Mersin için önemli, farklı dönemler yaşadık, şimdi hareketlilik kazanmalı. Moralimizi her zaman üstün tutarak, kentimizin geleceği için çalışmalıyız. Aynı şekilde gece gündüz demeden Mersin’in geleceği için çalışan Başkan Seçer’e her ortamda moral vermeli ve arkasında olmalıyız” dedi.

ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan, pandemi sürecinde fakir fukara ayrımı gözetmeksizin “doğru dürüst” belediyecilik yaparak verdiği hizmet için Başkan Seçer’e teşekkür etti. MEP Genel Sekreteri Sadık Özkan ise borçlanmadan da hizmet yapmanın çok önemli olduğunu dile getirdi ve bu zor süreçte Mersin’in geleceği için lobilerin önemine dikkat çekti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.