BAŞKAN SEÇER, KURTULUŞUN 101. YILINDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER, TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ MERSİN ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN SEÇER, KURTULUŞUN 101. YILINDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN SEÇER, KURTULUŞUN 101. YILINDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER, TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ MERSİN ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başkan Vahap Seçer, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri, yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen yemek programına katıldı. Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurtuluş destanı yazan şehitleri saygı ve minnetle andı.

“Mersin’imizin kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun” diyen Başkan Seçer, “İnşallah, gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Çalışarak, azmederek kentimizi çok daha güzel noktalara getireceğiz” dedi.

Başkan Seçer, daha sonra da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, gazilerle bir araya geldi.

Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzelendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, şehit aileleri, yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

Programa; Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile gazi derneklerinin şube başkanları, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

“Dünden çok daha fazla gayret etmek, çalışmak durumundayız”

Yemek programında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve ardından konuşmalara geçildi. Etkinliğe katılan şehit aileleri, yakınları ve gazileri selamlayan Başkan Seçer, bundan 101 yıl önce kazanılan zaferin, büyük bir mücadele sonucunda kanla ve canla ödenen bir bedelin zaferi olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Savaş meydanlarında kazandığımız zaferi, ekonomik zaferlerle taçlandıracağız” deyip Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasının ardından ülkenin yeniden inşası ve muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için gösterilen çabanın bir asırdır bu topraklarda devam ettiğini söyledi. Seçer, “Güçlü ülkelerle mücadele etmek için dünyada saygın bir toplum olabilmek için dünden çok daha fazla gayret etmek, çalışmak durumundayız” dedi.

Mersin’in doğası, coğrafyası, insanı, tarihi ve kültürel birikimiyle değerli bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, böyle zengin bir kentte Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın kendisine ayrı bir sorumluluk kattığını ifade etti. Seçer, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“İlk günde olduğu gibi bugün de inşallah sizlerin bize verdiği bu görevi bundan sonra da hep birlikte daha güzel noktalara götürmek için çabalayacağız. Geleceğin kıvılcımının yakıldığı aydınlık günler için başlangıç olan, 3 Ocak Kurtuluş Bayramınızın kutlu olmasını diliyorum. İnşallah, gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Çalışarak, azmederek kentimizi çok daha güzel noktalara getireceğiz.”

Seçer, gazilerle de bir araya geldi

Başkan Seçer, daha sonrasında ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, gazilerle bir araya geldi. Kurtuluş coşkusunun yaşandığı ziyarette, dernek başkanları tarafından Başkan Seçer ve protokol üyelerine plaket takdimi yapıldı.

Ziyarette; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Hasanlı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İl Başkanı Halil Kur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, kent protokolü ve gaziler de yer aldı.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.