Anamur Belediyesi Yayla Severlere

Yol Gösteriyor.

Anamur Belediyesi Yayla Severlere

Anamur Belediyesi Yayla Severlere Yol Gösteriyor.

       Anamur Belediyesi Toroslar’ın zirvesinde bulunan 43 yaylada yönlendirme tabelası uygulaması ile yayla severlere yol gösteriyor.

       Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile ilçede bulunan 43 yaylayı birbirine bağlayan yollara, özellikle yaz aylarında yaylalara çıkmak isteyen vatandaşların yönlerini kolay bulabilmesi için yönlendirme tabelaları dikiliyor.

       Yapımı tamamlanan tabelaları inceleyen Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaylalarda yönlendirme tabelaları ile ilgili bir ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirterek; ‘’ İlçemiz Anamur Yörük kültürünün hakim olduğu coğrafyalardan birisi olduğu için bizim insanımız yıllar önce hayvancılıkla uğraştığı için gittiği yaylalara şimdilerde kendisinin yada atalarının yurt edindiği, yıllar önce hayvanları ile göçüp konduğu yerleri merak edip gezmek istiyor. Bu nedenle yaz mevsiminde yaylalarımızda yoğun bir trafik oluşuyor. Ancak yanınızda bölgeyi bilen birini götürmüyorsanız o zaman istediğiniz bölgelere gitmekte zorlanıyorsunuz. Bizde Anamur Belediyesi olarak, 43 yaylayı ve bunları birbirine bağlayan yolları iyi bilen arkadaşlarımızla birlikte ulaşım zorluğunu ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımıza atalarının yaşadığı yerlere erişimde kolaylık sağlamak adına bir yönlendirme tabelası çalışması gerçekleştirdik. Tabelalarımız şu anda hazır, kısa süre içerisinde bölgeyi bilen arkadaşlarımızla birlikte tabelaları dikerek vatandaşlarımızın önümüzdeki yaz mevsiminde rahatça yaylalarda dolaşmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz.’’ dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.