Anamur Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi Toplandı.

Kılınç: Devletin 1 kuruşunu israf eden görevliyi tespit edip bana bildirmekte yetkili ve sorumlusunuz.

Anamur Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi Toplandı.

Tüm Dünya’da etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle uzun süredir ertelenen Anamur Belediye Meclisi, Haziran ayında gerçekleştirilen olağanüstü toplantının ardından bugün ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayan 2 meclis üyesinin dışında çoğunluğun sağlandığı meclis toplantısında, 11 gündem maddesi ve 5 gündem dışı madde oylanarak karara bağlandı.

Yasa gereği nisan ayı oturumunda yapılması gereken ancak dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan 2019 yılı denetim raporu ile faaliyet raporlarının okunması, 2019 mali yılı bütçe kesin hesabının görüşülmesi, encümen üyeliği ve meclis çalışma komisyonlarına üye seçimi işlemleri de gerçekleştirildi.

Komisyon seçimleri yapıldı.

Mecliste yapılan oylamada Ahmet Çetin ve Halil Kerbali Belediye encümenliğine seçilirken, İmar Komisyonu’na; Hatice Bozkurt Kutlutürk, Derya Tuna Karan, Ali Yılmaz, Ali Kubilay Erdal, Tekin Mutlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na; İlhan Öz, Mehmet Bozkurt, Ahmet Ceren, Ozan Atalay, Necdet Yıldız, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na; ise Nilgün Ayhan, Kazım Kılıç, Funda Cop, Umut Bulut ve Bilge Oğuz seçildi.

Başkan Kılınç : ‘’Ankara’dan hiç eli boş dönmedim.’’

Denetim raporunun okunmasının ardından söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ali Kubilay Erdal: ‘’Meclis üyesi arkadaşlarımızın 45 gün süren çalışmalarının ardından meclise sunulan denetim raporunda belirtilen tavsiye ve önerileri ciddiyetle takip etmenizi ve bütçe harcamaları daha dikkatli ve savurganlıktan uzak bir şekilde yapmanızı rica ediyorum’’ şeklinde konuştu. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç denetim raporunu meclisten önce okuduğunu, belediye harcamalarının son derece hassas ve denetime açık olduğunu belirterek; ‘’Arkadaşlar ben seçimi kazandığımızda teşekkür bilboardı bile hazırlamadım. Kimileri bunu kaba bir davranış olarak niteledi, oysa benim birinci görevim vatandaştan topladığımız para ile yine vatandaşa hizmet etmek, sağa sola kendi fotoğraflarımı

astırarak reklam yapmak değil.’’ dedi. Bugüne kadar sıkı tasarruf tedbirleri aldığını belirten Başkan Kılınç;’’ Benim ailem Ankara’da. Zaman zaman Ankara’ya gittiğimizde insanlar benim ailemi görmek üzere oraya gittiğimi sanıyor. Hangi iş olursa olsun yüz yüze görüşme yapmadan bir netice almanız neredeyse imkânsız. Ben Ankara’ya her gidişimde, ilçemiz Anamur’un en az 2 sorununu Bakanlıklarda ve ilgili kurumlarda görüşmeler yaparak çözmek üzere gidiyorum. Bu gidişimizde Devlet Malzeme Ofisinden 1 adet ekskavatör, 1 adet silindir satın aldık. DMO’da fiyatlar bellidir. Baktık fiyatta bir indirim yaptıramayacağız, bizde bu araçlarımız için 50-60 bin TL değerinde aparatı ücretsiz olarak aldık. Ankara’ya gittiğimizde asla eli boş dönmüyoruz.’’

Kılınç: ‘’Devletin 1 kuruşunu israf eden görevliyi tespit edip bana bildirmekte yetkili ve sorumlusunuz.’’

Haziran ayında yapılan olağanüstü meclis toplantısında aldığı 9 milyon TL’lik kredi yetkisinin 2 milyon TL’si ile iş makinesi aldığını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:’’ 9 milyon yetki aldık 2 milyonunu kullandık. Geriye kalan 7 milyonu ihtiyaç olursa kullanacağız. Nasıl olsa yetkiyi aldık hepsini çekelim lazım olur diye düşünmüyoruz. Çünkü her kuruşun hesabını vermek istiyoruz. Ben Ankara’ya giderken devletin bizlere tanıdığı haklardan birisi olan harcırah kullanıyorum. Aldığım harcırahın yarısını getirip belediyeye iade ediyorum. Bizim memurlar Başkanım bu yasal hakkınız, bu yol harcırahının tamamını kullanabilirsiniz diyerek şaşırıyor. Ben kullanamam. Bu devletin 1 kuruşunu dahi gereksiz harcayamam, harcanmasına müsaade de edemem. Buradan hepinize şunu söylemek istiyorum, devletin 1 kuruşunu israf eden, yolsuzluk yapan, yetimin hakkına göz koyan görevliyi tespit edip bana bildirmekte yetkili ve sorumlusunuz.’’ dedi.

Gündem maddelerinin komisyonlara havale edilmesinin ardından 7 Temmuz 2020 Salı günü ikinci oturumu gerçekleştirmek üzere toplantı sona erdi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.