23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramı,

Dünya'da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır.

23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramı,

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç 23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramı'nın Dünya'da çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu ifade eden Başkan Kılınç:" 23 Nisan 1920, Türk milletinin bağımsızlığını tüm Dünya'ya duyurduğu, milletin istikbalinin yine Türk Milletinin bizzat kendisine bırakılarak demokrasinin temellerinin atıldığı bir gündür. Yokluk, yoksulluk ve savaşlara rağmen açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bütün dünyanın tarihe karıştığımızı düşündüğü o günlerde, yeni bir Türk Devletinin kurulduğunu bütün Dünya'ya ilan etmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kutlu günü, geleceğimizin mimarı evlatlarımıza hediye etmiştir. 23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramı, Dünya'da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır.
Bizlerde, Atatürk'ün mirasına sahip çıkıyor, gelecek nesillerimiz için daha yaşanılabilir, daha modern, 2021 yılının Anamur'unu inşa etmek için ekibimiz ve mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Her ne kadar Covid-19 salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramımızı, çocuklarımız ve hemşehrilerimizle birlikte kutlayamasakta, yörük kenti Anamur başta olmak üzere, bütün Türkiye'nin 101 yıl öncesinin ruhunu taşıdığına, bu ülkenin geleceği için aynı şevk ve heyecanı duyduğuna tüm kalbimle inanıyorum.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor,
Bütün Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Eğemelik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.